Galerie foto marmura

Cere oferta

Marmura

Caracteristici

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Numele sau provine de la un verb din limba greaca veche, care inseamna a straluci, a luci. Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt: alba, cenusie, gri, neagra si rosie. Culorile diverse ale marmurei se datoreaza impuritatilor continute (rosu - de la sarurile de fier, maro - de la cele de mangan, cenusiu - de la grafit, etc.)

Utilizari

Recomandam utilizarea marmurii pentru bai, seminee, pardoseli (livinguri, holuri), fatade, scari interioare si exterioare, balustrade. Mai jos gasiti o parte din portofoliul Domobuild de lucrari care contin si marmura.

Intretinere

Petele pot fi indepartate inainte de a produce stricaciuni cu o laveta.

Contraindicatii

Fiind un material mai poros decat granitul trebuie sa avem grija atunci cand intentionam sa utilizam marmura pentru bucatarii. Mancarurile si bauturile contin acizi iar petele acestora, daca nu sunt indepartate la timp vor afecta stralucirea suprafetelor din marmura. De asemenea, nu este recomandata plasarea obiectelor fierbinti direct pe suprafetele din marmura.

Avantaje fata de alte suprafete

Suprafetele realizate din marmura pot fi facute dintr-o singura bucata, ridicand astfel valoarea estetica a locatiei.